Pohjanmaa tutuksi

Pohjanmaan Kautta

Pohjanmaan Kautta- sivustolla yhdistyvät Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakuntien matkailutarjonta.

Pohjanmaan Kautta- alueeseen kuuluu matkailuorganisaatioita ja kaupunkeja. Etelä-Pohjanmaan Matkailu Oy yhdistää 13 kuntaa Etelä-Pohjanmaan maakunnasta. Lisäksi maakunnasta mukana yhteistyössä ovat Ähtärin ja Kauhajoen kaupungit. Rannikon Pohjanmaalta Pohjanmaan kautta-yhteistyössä ovat Vaasan seudun Matkailu Oy, Kaskinen ja Kristiinankaupunki, sekä 7 Sillan Saariston alue kattaen kolmen kunnan ja kaupungin palvelut.

Etelä-Pohjanmaan maakuntaan kuuluu yhteensä 18 kuntaa ja kaupunkia ja maakunnan keskus on Seinäjoen kaupunki. Etelä-Pohjanmaalla asuu noin 194 000 asukasta. Pohjanmaan maakuntaan puolestaan kuuluu 15 kuntaa ja kaupunkia ja maakunnan keskus on Vaasan kaupunki. Pohjanmaalla asukkaita on noin 180 000.

Kielet

Pohjanmaan Kautta-alue on kaksikielinen. Etelä-Pohjanmaa on pääasiassa suomenkielistä aluetta, Pohjanmaalla hieman yli puolet väestöstä on äidinkieleltään ruotsinkielisiä.

Sivuston ylläpito

Sivustoa ylläpitää tällä hetkellä Seinäjoen Ammattikorkeakoulun Matkailun nettimarkkinoinnin ja sähköisen liiketoiminnan edistäminen Pohjanmaan kautta-hanke (MaNe-SäLi). Yhteydenotot sivustoon liittyen sähköpostiin elina.puska(at)seamk.fi