Ostokset ja shoppailu

Käy ostoksilla Kaskisissa tai pyörähdä Kristiinankaupungissa, unohtamatta tietenkään Pohjanmaan lakeuksien erikoismyymälöitä ja tehtaanmyymälöitä. Kivoja kauppoja ja persoonallisia putiikkeja löytyy myös Kauhajoelta ja Ähtäristä.

Suomen suurin kyläkauppa

Pohjanmaan tunnetuin ostospaikka on Suomen suurin kyläkauppa – Veljekset Keskinen Oy. Veljekset Keskiseltä löytyy saman katon alta monipuolisesti tuotteita. Lisäksi kaupan ympärille muodostuneessa kauppakylässä palvelee monta muutakin upeaa ja korkeatasoista erikoisliikettä kuten esimerkiksi Nahkapaikka.

Vaasan kauppahalli

Vaasan Kauppahallilla on 100 vuotiset perinteet palvelevana kohtaamispaikkana Vaasan sydämessä.

Kauppakeskukset ja erikoismyymälät

Seinäjoen keskustassa palvelee kaksi kauppaskeskusta Torikeskus ja Epstori yksittäisten kauppojen lisäksi. Vaasan liikekeskustaan on koottu palvelevat muotiliikkeet.

ostokset

Uniikit tuotteet

Pohjanmaalla tuotetaan ihania uniikkeja tuotteita. Osta omaksi tai anna lahjaksi.

Amfora

Paikallista muotoilua ja lähellätuotettua keramiikkaa Amfora edustaa Seinäjoelta. Taatusti kotimaista.

Puukkotehdas Iisakki Järvenpää

Kauhavalla Iisakki Järvenpään puukkotehdas valmistaa puukkoja niille, jotka arvostavat ammattitaitoa, perinteitä, ja aitoja materiaaleja. Hyvä puukko säilyy isältä pojalle, sukupolvien ajan.

Käsityötalo Loftet

Merihenkisiä Vaasa-tuotteita Käsityötalo Loftetista. Talossa järjestystä pitää yllä vuosisadan takainen entinen emäntä Tulla, hui!

Ruostoopuori

Käsitöitä, lahjoja ja pohjalaishenkisiä tuotteita löydät Rustoopuori -myymälästä Seinäjoen keskustassa.

Namitupa

Namituvan karamellitehdas Ilmajoella valmistaa käsityönä perinteisiä karamelleja Polka-karkeista Pirun Väkeviin Pohjalaisiin. Makeisten valmistusta ja opastettuja työnäytöksiä. Pääsymaksua ei ole, mutta maistiaiset tarjotaan!

Jari Mäki Oy

Welcome to Koskenkorva West! Pohjanmaan amerikkalaisin paikka on Koskenkorvalla, Ilmajoella. Jari Mäki Oy on amerikkalaisiin tuotteisiin ja amerikkalaisuuteen erikoistunut yritys. USA-autojen varaosat, maahantuonti ja myynti, stetsonit, chapsit ja muut amerikkalaiset erikoistuotteet saman katon alla.

Löytöjä ympäri Pohjanmaata

Tee yksilöllisiä löytöjä Kaskisista ja Ähtäristä. Lakeuksien tehtaanmyymälät ja muut ostospaikat löytyy täältä.

Kaskinen_lankoja_SirkkaSuurla

Elämää ja tapahtumia torilla

Torielämä elää Pohjanmaalla vahvana. Torit ja niiden ympäristö on kesäaikaan elämää ja tapahtumia täynnä.

Vuosittaisia toritapahtumia Pohjanmaalla

Perinteiset Kalarantapäivät Kaskisissa

Viikko juhannuksen jälkeen Kaskisissa järjestetään perinteiset Kalarantapäivät. Tarjolla kalaruokaa, käsitöitä, meriretkiä, tutustumista kaupungin kauniiseen puutalomiljööseen ja rentoa markkinatunnelmaa.

Kaskisten kevätmarkkinat

Vuosittain kesäkuussa järjestettävillä Kaskisten kevätmarkkinoilla ovensa avaavat myös Sälgrundin majakkasaari ja vierasvenesatama.

Kristiinankaupungin kesämarkkinat

Kristiinankaupungilla on satavuotiset perinteet tunnettuna markkinakaupunkina. Kaupungissa järjestetään Kesämarkkinoiden lisäksi kolmet muut markkinat.

Juthbackamarkkinat

Vuosittain Uudessakaarlepyyssä järjestettävät Juthbackamarkkinat keräävät kymmeniä tuhansia kävijöitä ja satoja myyjiä. Elokuun viimeistä edeltävänä viikonloppuna kannattaa lähteä markkinoille.

1700-luvun markkinat

Pohjanmaa palaa ajassa taaksepäin 1700-luvulle, kun Isonkyrön historiallisen kirkon mäen valtaa Isonkyrön 1700-luvun  markkinat. Myyjät ovat pukeutuneet vanhan ajan tyyliin ja lapsille on kivaa tekemistä, vanhanajan hengessä tietenkin.

Pohjanmaan muut toritapahtumat

Tutustu myös Pohjanmaan muihin toreihin, niiden tapahtumiin ja tarjontaan.

torilla