Perheille

Perheille

Pohjanmaalla on tekemistä isoille ja pienille, lapsille ja lapsenmielisille.

Huvi- ja teemapuistot

Duudsonit Activity Park

Räjähtävää Duudsoni-energiaa täynnä oleva Duudsonit Activity Park eli DAP aktiviteettipuisto saa paatuneimmankin sohvaperunan liikkeelle. Duudsonit Activity Parkissa liikkumisen ja jekkuilun ilo kuuluu kaikenikäisille. Sisäaktiviteettipuiston monipuoliset  teemaosastot tarjoavat tekemistä aina pehmopalikkaleikeistä hurjimpiin freestyle-temppuihin.

Power Park

Huvinvointia koko perheelle! Härmän PowerParkissa on 130 hehtaaria ikärajatonta riemua koko perheelle.  Power Parkissa voi huivitella Suomen suurimman puuvuoristoradan, Suomen korkeimman maailmanpyörän ja Euroopan suurimman sisäkartingradan avulla.

Wasalandia

Vaasan Wasalandia on hauskanpitopaikka koko perheelle. Liikenne-, kiipeily-ja pomppu, villinlännen-, merirosvo-ja tivolimaassa on puuhaa koko päiväksi.

Sisäseikkailupuisto Touhutalo

Touhutalo on koko perheen seikkailu-ja pelitalo Seinäjoella.

Labyrinttimaailma

Euroopan suurin labyrintti on Labyrinttimaailma Tuurissa, Tuurin kyläkaupan Veljekset Keskinen Oy:n kupeessa.

Lisää huvittelua Pohjanmaan kautta löytyy Etelä-Pohjanmaan Matkailu Oy:n sivuilta.

Kylpylät ja vesipuistot

Kylpylähotelli Rantasipi Tropiclandia

Wasalandian vieressä Vaasassa on kylpyläparatiisi Tropiclandia. Kesäisin samalla sisäänpääsylipulla on käytössä hurjan hauska ulkovesipuisto! Liukumäkiä ja vauhtia isoille ja pienille hurjapäille.

Härmän Kuntokeskus

Härmässä Härmän Kuntokeskuksen kylpylässä rentoutuu koko perhe. Saman katon alla monenlaiset hemmotteluhoidot aikuisille ja lapsille.

Hotelli Mesikämmen

Ähtäri Zoon yhteydessä on Hotelli Mesikämmen ja siellä ihana kylpylä. Kylpylän poreissa rentotutuvat isot ja pienet varpaat eläinpuistossa vietetyn päivän jälkeen.

Kylpylä Kivitippu

Meteoriitin iskun muodostaman törmäyskraatterin eli Lappajärven rannalla on Kylpylä Kivitippu. Pisaroita ja poreita onnellisten tähtien alla!

Lisää tekemistä perheelle Etelä-Pohjanmaan Matkailu Oy:n sivuilta.

Vesileikkejä

Käyntikohteet ja nähtävyydet

Museot

Menneiden sukupolvien tiedot, taidot ja tavarat löytää kotiseutumuseoista. Stundars on elävä museo, kokonainen vanha kylä keskellä nykyaikaista asutusta Vaasan seudulla. Lakeuksien museot kertovat talonpoikaiskulttuurista ja rannikon ja saariston museot valottavat laivanrakennuksen ja merenkulun historiaa.

Risteilyt

Risteilylle Pohjanmaalle! Saaristoristeily ainutlaatuisessa Merenkurkussa tutustuttaa matkustajat UNESCOn maailmanperintökohteen maisemiin. Risteilylle pääsee myös Pohjanmaan lakeuksilla; jokiristeily Seinäjokea pitkin jokilautta Lakeuden Kutsulla tai Ilmajoella Kyrönjokea pitkin jokilautta Jaakko Ilkalla. Samalla kuulet kapteenin kertomana tarinoita joenvarren historiasta ja asutuksesta. Muut alueen kivat risteilyt löytyvät täältä.

Lisää nähtävää ja koettavaa Pohjanmaan alueella Etelä-Pohjanmaan Matkailu Oy:n sivuilta.

Jokilauttaristeily

Eläimet ja luonto

Ähtäri Zoo

Ähtäri Zoon eläintarhassa luonto kohtaa sinut! Ähtäri Zoo on toiminut eläinten hyväksi ja ihmisten iloksi jo 40 vuoden ajan.

Luontoreitit ja retkeily

Lasten kanssa voi hyvillä mielin lähteä luontoon vaeltamaan reiteille, joissa on huomioitu myös perheen pienimmät seikkailijat. Pohjanmaan luontoreiteille voi lähteä turvallisin mielin, sillä reitit on tutkittu ja tarkastettu.

Kotieläinpihat

Wanha Markki Seinäjoella on Suomen ainoa eläinten vanhainkoti, jossa eläimet saavat uuden kodin , rakkautta ja rapsutuksia. Hakunin Kotieläintilalla Kurikassa pääsee rapsuttelemaan maatilan eläimiä.

Kurkkaa vielä Etelä-Pohjanmaan Matkailu Oy:n kokoama tarjonta lapsiperheille!

Ähtäri Zoo

Muuta kivaa

Pohjanmaalla on perheille paljon muutakin tekemistä. 7 Sillan Saaristossa on nimensä mukaisesti seitsemän läpiajettavaa siltaa ja hienot saaristomaisemat. Alue onkin upea koko perheen retkikohde.

Rannikkokaupungeissa Kaskisissa ja Kristiinankaupungissa riittää huvituksia ja merellistä tunnelmaa. Pohjanmaan lakeuksilla Kauhajoella ja Ähtärissä viihdyt koko perheen voimin, unohtamatta Etelä-Pohjanmaan Matkaily Oy:n kokoamaa monipuolista valikoimaa hauskasta koko perheen tekemisestä ja kokemisesta.

Perheille