Rannikko ja saaristo

Rannikko ja saaristo

Mistä on Pohjanmaan rannikko ja saaristo tehty? Auringonpaisteesta, merituulesta, kapeista kujista, puutaloista ja rennosta tunnelmasta. Niistä on Pohjanmaan rannikkokaupungit Kaskinen, Kristiinankaupunki, Vaasa ja 7 Sillan Saariston alue tehty.

Pienistä kalastajakylistä kasvoi merkittäviä satamia ja vilkkaita kaupan keskuksia, joissa terva tuoksui ja merimieslaulut kaikuivat. Tapulikaupungin oikeudet, laivanrakennus ja merenkulku ovat jättääneet oman jälkensä kaupunkien historiaan ja luoneet niille omaleimaisen tunnelman.

Koe rannikon ja saariston upea tunnelma ja tutustu kohteisiin.

Puutalot

Rannikkoseudun kaupungeissa on säilynyt menneen ajan tunnelma. Puutalot ja kapeat mukulakivikadut ovat kaupunkien helmiä.

Anna Kaskisten kaupungin puutalojen hurmata sinut tai päästä mielikuvituksesi valloilleen ja tutustu Kristiinankaupungin puutalohistoriaan.

Kaskinen_katukuva_MårtenSjöblom

Maailmanperintökohde Merenkurkku

Merenkurkku on ainoa luontokohde Suomesta UNESCOn maailmanperintöluettelossa. Karun kauniilla ja valoisilla kallioilla on tilaa hengittää. Tutustu upeaan Merenkurkkuun nyt! Merenkurkun maisemissa voit myös retkeillä Bovattnetin luontopolulla.

Veneily ja risteilyt

Rannikkokaupunkeihin voit saapua omalla veneelläsi, sillä vierasvenesatamissa voit rantautua ja levähtää hetken. Satamien alueella on muutakin mielenkiintoista tekemistä ja näkemistä ja alueella kannattaa piipahtaa, vaikka liikkuisit omalla autolla tai jalan. Satamat ovat aivan kaupunkien sydämessä; Kaskisen venesatama ja Kristiinankaupungin vierasvenesatama palvelevat matkailijaa.

Koe saariston kauneus ja lähde risteilylle Merenkurkun saaristoon.

veneilyä

Majakat

Majakat ovat aikanaan olleet tärkeä apu merenkulkijoille ja sitä ne ovat vieläkin. Majakat ovat upeita käyntikohteita, joissa voi tutustua majakanvartijan elämään ja mielettömiin näkymiin merelle.

Sälgrundin majakka Kaskisissa  on rakennettu paikalleen vuonna 1875 ja se ympäristössä on myös mielenkiintoinen vanha luotsiasema. Kristiinankaupungin oma Yttergrudin majakka valmistui vuonna 1892 ja Suomen kolmanneksi korkeimpana majakkana se toivottaa vierailijat tervetulleeksi. Valassaarten tunnusmerkkinä on 36 metriä korkea punainen rautamajakka, jonka on suunnitellut vuonna 1886 Pariisissa sama yritys, joka myöhemmin rakensi myös Eiffel-tornin.

Sälgrundin majakka talvella 2, kuva Pekka Väisänen